Affirmaties

Affirmaties2021-09-11T08:27:24+00:00

Een soort toverstaf! Superpower!
Affirmaties zijn ontzettend krachtig en kunnen je leven veranderen.
Daarom is het tijd om ze bewust in te zetten en ons leven een positieve draai te geven.

Inhoudsopgave


Wat zijn affirmaties eigenlijk?

Een affirmatie is een kort zinnetje dat je steeds herhaald. Dit kan hardop maar het kan ook in jezelf, in je gedachten.

Affirmaties zijn bedoeld om het bewustzijn en het onderbewustzijn te beïnvloeden. Dit beïnvloed denkpatronen, het gedrag, gewoonten en het beïnvloed je omgeving.

Vaak spreken we van affirmaties wanneer we bewust zinnetjes tegen onszelf zeggen zoals “Ik geloof in mezelf” of “Ik ben trots op mezelf”. Maar in principe is alles wat we tegen onszelf zeggen een affirmatie. Affirmaties als “Dit gaat me nooit lukken”, “Ik kan dit niet” of “Wat ben ik dom” spoken ook dagelijks door ons hoofd. Dat zijn ook affirmaties, alleen dan negatieve. Als je deze affirmaties blijft herhalen gaat het inderdaad nooit lukken.

Wat je ook zegt, of het nu negatief is of positief, je onderbewuste neemt alles voor waar aan. Je onderbewuste gelooft wat jij tegen jezelf zegt. De kracht van gedachten is ontzettend sterk. Dan kan je er maar beter voor zorgen dat wat je tegen jezelf zegt positief is!

Door deze positieve affirmatie dagelijks te herhalen, help je je geest om positiviteit boven negativiteit te stellen.

Werken affirmaties ook bij kinderen?

Jazeker! Voor kinderen zijn positieve affirmaties heel belangrijk, om bijvoorbeeld meer zelfvertrouwen te krijgen.

Er zijn veel kinderen die weinig zelfvertrouwen hebben en daar dus nog in mogen groeien. Ze voelen zich onzeker over zichzelf en over wat ze kunnen. Een beetje onzekerheid is niet erg, dat hoort erbij, maar als de onzekerheid groter wordt kan je kind een negatief zelfbeeld ontwikkelen.

Met affirmaties help je je kind op een liefdevolle manier sterker te worden.

Vaak vergeten we om bewust op onze gedachten te letten door de drukte van de dag. En voor onze kinderen geldt hetzelfde. Terwijl affirmaties een effectieve tool kunnen zijn om krachtig in het leven te staan, vol zelfvertrouwen. Er zijn zoveel dingen leuker dan letten op wat we denken, maar er zijn trucjes voor.


Hoe kun je affirmaties gebruiken?

Draag het!

Zo heeft je kind letterlijk de affirmatie de hele dag bij zich.

We hebben T-shirtjes, sweaters en hoody’s met verschillende affirmaties erop in verschillende kleuren en maten in onze webshop. Klik op deze link om de kleding te bekijken.

 

Hang het op!

We hebben voor de creatievelingen verschillende schilderijtjes ontworpen met een affirmatie erop die ze zelf mooi kunnen verven of inkleuren. Eventueel nog leuk versieren en je hebt een super mooi kunstwerk.

Ook hebben we posters met verschillende affirmaties erop die ze in hun slaapkamer op kunnen hangen.

Hang ze op een mooie plek waar ze hem goed kunnen zien. Laat ze de affirmaties 2x per dag op lezen. Hoe vaker ze de affirmatie lezen hoe sneller ze erin gaan geloven!

Schrijf ze op!

Je kunt ze op een vel papier schrijven en elke dag voorlezen, maar wanneer je echt serieus aan de slag wilt gaan kun je misschien het beste investeren in een leuk notitieboekje speciaal voor jou affirmaties. Op deze manier ligt het er niet maar los bij, maar zijn je affirmaties opgeslagen in een netjes georganiseerd boekje. Bekijk hier de verschillende notitieboekjes.

Blijf herhalen!

Herhaling is de sleutel als het gaat om affirmaties. Je kunt ze dag in dag uit herhalen, dus als je een echte structuur hebt, zal een dagelijkse routine helpen. Hieronder volgt een handig schema, je kunt dit zelf veranderen en kijken wat goed voelt voor jou, maar dit is een goede manier om te beginnen.

 

Zeg je affirmaties 2x per dag. ‘s Ochtends net als je wakker wordt en ‘s avonds net voordat je gaat slapen. Dit zorgt ervoor dat je je dag positief begint en dat de laatste gedachten die je hebt voor je gaat slapen ook positief zijn. Wanneer je je affirmaties leest voordat je gaat slapen zorgt het er ook voor dat je onderbewustzijn er automatisch mee aan de slag gaat terwijl je slaapt.

Herhaal je affirmaties. Hoe je dit wilt doen is aan jou, kijk wat jij het fijnste vindt. Je kunt 5 minuten lang je affirmaties herhalen in zowel de ochtend als de avond, of bijvoorbeeld elke affirmatie 10x opzeggen met een langzame, zelfverzekerde stem. Herhaal je affirmaties elke dag voor minimaal 30 dagen. Je kunt ook langer doorgaan. Wanneer je merkt dat je affirmaties werkelijkheid zijn geworden kun je overgaan naar nieuwe affirmaties.

Hoeveel affirmaties je elke dag gebruikt maakt niet zo heel veel uit, maar zorg wel dat je de focus hebt. Als je elke dag 100 verschillende affirmaties opleest zal het misschien overweldigend worden en zit er niet zoveel kracht meer in elke affirmatie. Sommige vinden het fijn om 5 krachtige affirmaties elke dag te gebruiken en andere 25. Ontdek wat voor jou het beste werkt.

 

 

De voordelen van affirmaties

 • Ze motiveren
 • Ze houden de geest gefocust op het doel
 • Ze beïnvloeden het onderbewustzijn en activeren hun krachten
 • Ze veranderen de manier waarop je denkt en je gedraagt, en dit kan je in contact brengen met nieuwe mensen, die je kunnen helpen met je doelen
 • Positieve uitspraken zorgen ervoor dat je je positief, energiek en actief voelt, en daarom ben je in een betere positie om je innerlijke en uiterlijke wereld te transformeren.

Voorbeelden van affirmaties

 • Ik geloof in mezelf
 • Ik kan het
 • Ik ben gelukkig
 • Ik ben dankbaar
 • Ik ben fantastisch
 • Ik ben sterk
 • Ik ben vrolijk
 • Ik ben dapper
 • Ik ben mooi
 • Ik ben lief

Samen affirmeren

Doe met je kind mee. Samen is het veel leuker!

Affirmaties zijn zo krachtig, het lijkt wel magie! Het is een tool waarmee je op een simpele manier je kind kan helpen meer zelfvertrouwen te krijgen.

Het ombuigen van een negatieve overtuiging heeft soms even wat tijd nodig. Want als je al jaren tegen jezelf hebt gezegd dat het je toch niet gaat lukken, is dat niet in vijf minuten weg geaffirmeerd.

Wees niet te streng voor jezelf. Natuurlijk ga je het een keer vergeten. Dat is niet erg. Je bent je er bewust van en wilt iets veranderen. Die eerste stap is de belangrijkste, je bent al halverwege.

Geniet er vooral van! Maak er samen met je kind een leuk proces van. Met leuke trucjes.

Ga naar de bovenkant