Edelstenen

Edelstenen2021-09-11T08:18:44+00:00

Edelstenen zijn mooie zeldzame gesteente.
Ze hebben miljoenen jaren nodig om zich te vormen.
Edelstenen helpen je om je te openen voor jou eigen wijsheid.

Inhoudsopgave


Werking van edelstenen

Edelstenen en hun geneeskrachtige werking zijn al eeuwenlang bij mensen bekend. Edelsteentherapie staat weer volop in de belangstelling. Steeds meer mensen ontdekken opnieuw dat edelstenen een heel goed hulpmiddel kunnen zijn om klachten of problemen te verminderen of te verzachten.
Edelstenen kun je gemakkelijk bij je dragen en zo hun werking laten doen, of je kunt ze ergens in huis neerleggen.

Edelstenen zijn zuivere ontvangers van de levensenergie. Door hun unieke vorm, structuur en samenstelling kunnen zij de energie omvormen en doorgeven, herkenbaar voor ons lichaam en onze geest.

De energiebanen en energetische doorgifte worden hersteld. Heling en een nieuwe balans zijn het effect. Vanuit deze heling of balans pakt ons lichaam het zelfgenezingsproces weer op.


Edelstenen voor kinderen

Steeds vaker kiezen ouders ervoor om kinderen te ondersteunen met edelstenen. Of het nou is om ze rustiger te laten slapen, het laten groeien van je zelfvertrouwen of bescherming te bieden bij hooggevoeligheid. Edelstenen bij kinderen werken ontzettend goed en ik hoor er veel positieve verhalen over!

Let wel op want niet álle edelstenen zijn geschikt voor kinderen. Soms is de werking van de edelsteen te sterk voor kinderen en is het beter om een edelsteen te kiezen met een zachtere energie.

Kinderen kunnen heel goed zelf een steen uitkiezen met hun eigen intuïtie. De intuïtie van kinderen is vaak beter dan die van volwassenen! Laat kinderen daarom het liefst zelf een edelsteen uitkiezen.

De meest gebruikte stenen bij kinderen zijn:

Ook onderstaande stenen zijn erg geschikt voor kinderen.

 • Amethist: slaapproblemen, innerlijke rust, ontspanning
 • Aquamarijn: bij hooggevoeligheid en hoogsensitiviteit, ontspannend, hulp bij moeilijke dingen
 • Bergkristal: concentratie, genezing, reiniging, harmonie, balans en positieve affirmaties. Kun je voor bijna alles gebruiken.
 • Hematiet: kracht en energie, versterkt je lichaam, beschermend, aardend
 • Labradoriet: bij hooggevoeligheid en hoogsensitiviteit, overprikkeling, ideeën omzetten in plannen
 • Mosagaat: rustgevend, bevordert creativiteit, versterkt afweer
 • Oranje Calciet: energie, geestelijk evenwicht, positiviteit, motiverend, bevorderd zelfvertrouwen, daadkracht, standvastigheid, geeft hoop en moed.
 • Rookkwarts: ontspannend, aardend, zenuwachtigheid
 • Rozenkwarts: de steen van de liefde, ook voor zichzelf, zelfacceptatie, vormgeven creatieve ideeën
 • Tijgeroog: gelukssteen, zelfvertrouwen, concentratie, geeft kracht bij verlegenheid en faalangst

Wil je zelf als ouder een steen kiezen voor je kind? Dat kan natuurlijk ook.

Jij als ouder weet het beste wat jouw kind nodig heeft. Luister naar je intuïtie en lees de beschrijvingen bij de stenen en ontdek welke steen bij jouw zoon of dochter past.


Verzorging van edelstenen

Het goed verzorgen van een edelsteen is belangrijk voor een optimale werking. De positieve energie die de edelsteen aan zijn omgeving afgeeft moet regelmatig aangevuld worden (opladen van de steen) en negatieve energie die de edelsteen in zich opgenomen heeft uit zijn omgeving moet ontladen worden (reinigen van de steen). Nadat een edelsteen in je bezit komt, is het verstandig om de edelsteen voor je hem gaat gebruiken of bij je gaat dragen even grondig te reinigen en op te laden.

Reinigen of ontladen van edelstenen

Edelstenen nemen negatieve energie uit hun omgeving op. Er zijn verschillende methodes om stenen te reinigen. Welke methode het meest geschikt is, verschilt ook weer per steen. Hieronder volgt een overzichtje van de meest gebruikte reinigingsmethoden.


Opladen van edelstenen

Edelstenen hebben een positieve werking door hun energie af te geven aan hun omgeving of aan hun drager. Deze energie moet regelmatig weer aangevuld worden voor een optimale werking. Hieronder volgen de meest gebruikte methodes om edelstenen op te laden.

 • Maanlicht
 • Zonlicht
 • Bergkristal
 • Seleniet
 • Meru piramide

Lees mijn blog voor een uitgebreidere uitleg over de verzorging van edelstenen.

Ga naar de bovenkant