Verzorging van edelstenen

Verzorging van edelstenen

Het goed verzorgen van een edelsteen is belangrijk voor een optimale werking. De positieve energie die de edelsteen aan zijn omgeving afgeeft moet regelmatig aangevuld worden (opladen van de steen) en negatieve energie die de edelsteen in zich opgenomen heeft uit zijn omgeving moet ontladen worden (reinigen van de steen). Nadat een edelsteen in je bezit komt, is het verstandig om de edelsteen voor je hem gaat gebruiken of bij je gaat dragen even grondig te reinigen en op te laden. Ook als de edelsteen dof lijkt te worden, is dit een teken dat de steen gereinigd en opgeladen moet worden. Hoe vaak je vervolgens de edelsteen reinigt en oplaadt hangt af van de steen en waarvoor je hem gebruikt. Als je gevoelig bent voor de energie van je edelsteen, laat je dan vooral leiden door de steen zelf. Voel je dat de werking van de steen minder wordt of heeft de steen veel negatieve energie opgenomen, verzorg de steen dan op dat moment. Als je een edelsteen bij je draagt voor de geneeskrachtige of therapeutische werking is het verstandig om hem minimaal 1 keer per week te reinigen en op te laden, afhankelijk van hoe intensief de energie van de edelsteen gebruikt wordt.

Reinigen of ontladen van edelstenen

Edelstenen nemen negatieve energie uit hun omgeving op. De mate waarin dit gebeurt verschilt per steen. Er zijn verschillende methodes om stenen te reinigen. Welke methode het meest geschikt is, verschilt ook weer per steen. Hieronder volgt een overzichtje van de meest gebruikte reinigingsmethoden. Voor al deze methoden is het belangrijk om de intentie mee te geven dat je de steen grondig wil reinigen en ontdoen van alle opgenomen negatieve lading.

De eerste methode om een edelsteen te reinigen is door hem minimaal vijf minuten onder stromend water te houden. Dit is een van de snelste reinigingsmethoden maar niet geschikt als grondige reiniging. Sommige edelstenen worden door water aangetast en kunnen niet in water gereinigd worden.

Ook door een edelsteen in de aarde te stoppen kan hij zijn negatieve lading kwijt raken. Dit is een hele zacht werkende methode die eigenlijk voor alle stenen veilig gebruikt kan worden. Stop de edelsteen minstens 24 uur in de grond. Hoe langer je de steen in de aarde laat zitten, hoe grondiger de reiniging.

Een andere veilige en zachte reiniging is door stenen in een schelp of bakje met hematiet steentjes te plaatsen. Hematiet neemt de negatieve lading uit de edelsteen op. Laat de steen tenminste 24 uur op de hematiet liggen. De hematiet kan zelf gereinigd en opgeladen worden door de steentjes bijvoorbeeld onder stromend water te houden. Wel goed afdrogen want anders kunnen de steentjes gaan roesten.

Door salie (of het gebruik van andere reinigende kruiden) te branden en de edelsteen door de rook hiervan te halen met heel sterk de intentie om de steen te reinigen, kan de steen ook gereinigd worden. Wierook werkt hetzelfde.

Sandelhout is een sterk reinigende wierooksoort en dus heel geschikt hiervoor.

Clean Energy aura & roomspray is een “must have” voor het energetisch reinigen van edelstenen, de leefomgeving, aura. Iedereen die last heeft van het oppakken van negatieve energie van zijn of haar omgeving, is met een paar keer sprayen met Clean Energy daar weer van verlost.

Amethist is een uitstekende steen om andere edelstenen mee te reinigen. Door een edelsteen een uur of twaalf in een amethistgeode, op een amethistcluster of op een bedje van amethist steentjes te leggen worden deze vanzelf gereinigd. Een geode hoef je zelden te reinigen en de edelsteen wordt totaal omringd met de energie van amethist en wordt daardoor nog dieper gereinigd. Een amethistcluster en amethist steentjes moet je daarentegen na iedere reiniging zelf ook even goed reinigen.

Seleniet kan door haar reinigende eigenschappen en zachte energie heel goed gebruikt worden om andere edelstenen mee te reinigen en op te laden.

De Meru Piramide is een licht energie instrument voor in huis of op het werk. Het combineert twee eeuwenoude energetische hulpmiddelen: de piramide en het Shri Yantra symbool. Zij worden al eeuwen gebruikt om vibraties en het bewustzijn te verhogen tot de hoogste niveaus. Als een piramide en een Shri Yantra samengevoegd worden tot een Meru Piramide, ontstaat een krachtig dubbel generator-effect. De Yantra straalt positieve vibraties opwaarts en die vloeien samen met de energie van de piramide. Edelstenen kunnen gereinigd en opgeladen worden door ze in de piramide te plaatsen.

Opladen van edelstenen

Edelstenen hebben een positieve werking door hun energie af te geven aan hun omgeving of aan hun drager. Deze energie moet regelmatig weer aangevuld worden voor een optimale werking. Door een edelsteen op te laden kan de intensiteit van de werking worden vergroot of versterkt. Hieronder volgen de meest gebruikte methodes om edelstenen op te laden.

  • Maanlicht
  • Zonlicht
  • Bergkristal
  • Seleniet
  • Meru piramide

Door de edelsteen minimaal één nacht in het maanlicht te leggen (dit kan gewoon achter glas), wordt de natuurlijke energie van de steen weer aangevuld. Dit is een hele zachte en veilige methode om stenen op te laden. Bijzonder geschikt hiervoor is natuurlijk volle maanlicht!

Ook met zonlicht kan een steen opgeladen worden. Dat licht is echter veel intensiever en lang niet alle edelstenen kunnen hier tegen en kunnen hun kleur verliezen onder invloed van zonlicht. Probeer het licht rond de middag, wanneer het zonlicht op haar felst is, te vermijden. Het licht tijdens zonsopgang of -ondergang is een stuk zachter. Voor de volgende edelstenen geldt dat ze beter niet in het zonlicht opgeladen kunnen worden omdat ze dan verkleuren, o.a.: amethist, aquamarijn, rozenkwarts.

Tenslotte kan een edelsteen op een hele zachte en veilige manier worden opgeladen door hem op een bergkristal cluster of in een schelp met bergkristal steentjes te leggen. Laat de steen minimaal 24 uur liggen. Let op dat je de bergkristal zelf regelmatig reinigt (bergkristal kan heel goed onder stromend water gehouden worden).

Seleniet kan door haar reinigende eigenschappen en zachte energie heel goed gebruikt worden om andere edelstenen mee te reinigen en op te laden. Als je de edelstenen op of naast de seleniet legt, worden deze in 6-8 uur tijd volledig gereinigd en energetisch gereset, waarna ze weer schoon en klaar zijn voor gebruik.

De Meru Piramide is een licht energie instrument voor in huis of op het werk. Het combineert twee eeuwenoude energetische hulpmiddelen: de piramide en het Shri Yantra symbool. Zij worden al eeuwen gebruikt om vibraties en het bewustzijn te verhogen tot de hoogste niveaus. Als een piramide en een Shri Yantra samengevoegd worden tot een Meru Piramide, ontstaat een krachtig dubbel generator-effect. De Yantra straalt positieve vibraties opwaarts en die vloeien samen met de energie van de piramide. Edelstenen kunnen gereinigd en opgeladen worden door ze in de piramide te plaatsen.

Voor het reinigen van edelstenen en mineralen geldt dat de stenen het beste minimaal 8 uur per week (ononderbroken) in de piramide geplaatst kunnen worden. Voor sterk vervuilde stenen is dit 24 uur en daarna dezelfde behandeling als bij normaal gebruik. De edelstenen langer en vaker in de piramide plaatsen geeft nog betere resultaten.

2021-08-27T13:59:33+00:00

Titel

Ga naar de bovenkant